top of page

Refacerea instalatiei electrice in apartament

Refacerea instalatiei electrice in apartament

Cu totii am locuit intr-unul din apartamentele vechi si stim foarte bine ca instalatiile lor electrice sunt cam depasite in ziua de azi. Odata cu o noua zugravire sau reamenajare se poate face si inlocuirea totala a instalatiei electrice si, de ce nu, extinderea acesteia.

Cel mai bine este ca instalatia sa fie trasa prin tuburi, daca o prinzi direct in zidarie va fi mai greu de schimbat pe viitor si nu se stie niciodata ce ganduri iti mai vin.

Inainte de a te apuca de treaba analizeaza cum vrei sa amenajezi fiecare camera in parte pentru a putea sti cate prize si aplice / becuri noi doresti sa instalezi. De asemenea trebuie sa te hotarasti daca doresti prize si intrerupatoare simple, duble sau mai mari. Tragi apoi o linie pentru a stabili noile trasee.

Pasul urmator ar fi cumpararea celor necesare: cablu electric pentru iluminat, prize, cutii de trecere, tablou electric, intrerupatoare, sigurante, doze, dulii si becuri . Trebuie sa stii cel fel de intrerupator doresti, pentru ca cel care comuta becurile separat necesita 3 fire. Prizele sunt de mai multe feluri - prinse in perete sau rigips, la fel si intrerupatoarele, iar dozele pentru zidarie si rigips sunt diferite. Sa nu uiti de prizele pentru TV si telefon (internetul ).

Daca ar fi sa luam fiecare camera in parte, sfatul nostru este urmatorul:

Pentru Bucatarie sunt necesare 9 prize: una pentru alimentarea televizorului (stim ca nu putem trai fara el), 4 pentru zona de lucru (doamnele stiu foarte bine acest lucru), apoi cate una pentru hota, combina frigorifica si cuptor electric.

Pentru Baie nu sunt recomandate prize. Pe holul de la baie putem monta o priza dubla (necesara pentru masina de spalat si uscatorul de par.

Pentru Camara/Debara o priza si un bec/aplica.

Pentru Sufragerie sunt necesare cele mai multe prize. De regula prize duble pentru alimentarea televizorului, aparatelor audio si video, pentru calculator si aer conditionat. Trebuie sa tii cont ca ar fi bine sa lasi una sau doua prize libere. Se pot folosi si prelungitoare, dar sunt mult mai inestetice fata de o simpla priza.

Pentru Dormitor ai nevoie de doua prize duble in dreptul noptierelor, una pentru alimentarea televizorului si pentru aer conditionat. De asemenea nu ar strica un intrerupator langa pat pentru stingerea luminii.

Cel mai bine este sa cumperi prize schuko. Acestea se pozitioneaza la 30-40 cm de podea iar intrerupatoarele la 80-100 cm de podea.

Dupa montare verifica cu atentie functionarea becurilor si a prizelor, precum si fixarea acestora in perete.


De cele mai multe ori te gandesti sa cumperi ceva nou pentru casa abia atunci cand acel ceva se strica. La capitolul instalatii electrice, situatia este asemanatoare, insa ceva mai delicata.

De ce trebuie sa inlocuiti instalatia electrica?


Necesitatea inlocuiri instalatiei electrice intr-o casa sau intr-un apartament vechi nu este una care tine de „moda” sau din dorinta de a face o actualizare in acord cu trendurile moderne, ci una de urgenta. Esti, pe scurt, obligat sa inlocuiesti instalatia electrica mai ales daca locuiesti intr-un apartament vechi, cu grad de siguranta minim la acest capitol. Poate nu stiai, insa o instalatie electrica defecta produce mai mult consum si incarca facturile la curent cu mult peste normal. Acesta este insa cel mai fericit caz. Se pot intampla si lucruri mai grave, cum ar fi starnirea unui incendiu in apartamentul tau, sau la nivelul intregii cladiri.


Inlocuirea instalatiei electrice intr-o locuinta.


Nu intotdeauna cand te muti intr-o casa noua gasesti totul in ordine. La inceput poti avea impresia ca ai de inlocuit doar prizele si intrerupatoare, intrucat acestea par deteriorate. Insa la o privire mai atenta, vei vedea ca mutarea intr-un alt apartament poate inseamna renovarea completa a locuintei, si acest efort presupune inlocuirea instalatiei electrice in totalitate, de la inlocuirea prizelor si a firelor pana la inlocuirea panoului electric.



Foarte multe apartamente functioneaza astazi in baza unui tablou de siguranta comunist, aflat intr-o stare jalnica. Firele de aluminiu vechi nu au o durata de viata mai mare de 40-50 de ani. Aşadar, s-ar putea sa le gasesti verzi, sau rupte pe alocuri. Pe acestea le poti inlocui cu fire de cupru, iar tabloul de siguranta cu unul automat, care sa dispuna de sigurante separate pentru obiectele electrocasnice, cum este masina de spalat sau frigiderul. Foarte bune sunt prizele de ceramica.


Cat costa inlocuirea instalatiei electrice in functie de apartament?


Trebuie spus de la bun inceput ca inlocuirea instalatiei electrice este o operatiune periculoasa, care se va face numai de catre un electrician autorizat. Exista multe firme de instalatii electrice Chisinau care te pot ajuta in acest sens. Pretul lucrarilor este primul criteriu dupa care se ghideaza azi majoritatea celor care renoveaza sau se muta intr-o locuinta noua. Pretul este stabilit in functie de lucrarile efectuate: spargerea peretilor, montarea de cabluri electrice noi, respectiv de doze de legaturi noi pentru prize si intrerupatoare, sau inlocuirea tabloului electric. În cazul in care nu dispui de un buget mare, care sa acopere intreaga cheltuiala necesara inlocuiri instalatiei electrice la nivel complet, poti face acest lucru treptat.



De pilda, poti incepe cu montarea unui intrerupator nou sau a unei prize. Această lucrare te poate costa undeva intre 20 şi 100 de lei, in functie de materialul ales. inlocuirea tabloului electric este ceva mai costisitoare, si poate atinge suma i jur de 150 sau 300 de lei. Daca vrei sa inlocuiti instalatia electrica la o garsoniera, sau la un apartament cu o cameră, trebuie sa platesti in jur de 2000 sau 4000 de lei. Pentru un apartament cu 2 camere, inlocuirea instalatiei electrice se poate face cu 3000 sau 7000 de lei. In cazul unui apartament cu 3 camere, pretul total poate fi de 6000 sau 12000 de lei.


Aveti nevoie de inlocuirea instalatiei electrice?


Sunteti in cautarea unui electrician competent in servicii de inlocuirea instalatiei electrice. Echipa noastra de Electricieni va sta la dispozitie Non-Stop.



Nici o lucrare nu este prea mica sau prea mare pentru noi!



Apelati la echipa Electrical Chisinau si va veti convinge de calitatea serviciilor noastre. PRETURI ACCESIBILE, CALITATE GARANTATA SI GARANTIE LUCRARI!


Ai o urgenta sau nu ai un smartphone: Suna la 069955656

si un electrician va ajunge la tine in cel mai scurt timp.


Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
În cele mai grele zile,zîmbetul tău va fi lumina celor dragi!
Electrical CHIȘINĂU este una dintre cele mai bune companii de instalații electrice din CHIȘINĂU.

Electrical CHIȘINĂU

bottom of page