top of page

Schimbarea instalatiei electrice

In vechile blocuri in general instalatia electrica nu a fost conceputa pntru un consum ridicat de energie electrica. La momentul respectiv un televizor, un frigider si cateva becuri constituiau intregul aparataj electric din apartament.

Astazi, mai toata lumea are mai multe televizoare, masina de spalat, aer conditionat, cuptor cu microunde, hota sau chiar plita si cuptor electric. Nu mai vorbim de PC/laptop si de cele cateva incarcatoare de smartphone/tableta ce stau tot timpul in priza. E drept, e posibil ca consumul de curent pentru iluminat sa fie mai scazut in cazul in care becurile vechi cu incandescenta au fost schimbate cu noile si eficientele becuri LED.

Pe langa cresterea consumului, instalatia electrica veche a si imbatranit. Firele de aluminiu sunt vechi, sigurantele sar ca porumbul la microunde iar prizele nu sunt niciodata suficiente.

A venit timpul sa inlocuiesti instalatia electrica cu una nou, eficienta si sigura. Trebuie sa apelezi la electricieni autorizati ANRE, electricieni cu experienta in schimbarea instalatiilor electrice, rapid si la preturi accesibile pentru orice buzunar.

Preturile pentru inlocuirea instalatiei electrice variaza in functie de numarul de camere si de complexitatea lucrarii (trasee de cablu suplimentare, cerinte speciale, etc). Orientativ preturile variaza intre 2000 lei pentru o garsoniera si 9000 lei pentru un apartament cu 4 camere. La fel si durata lucrarii variaza intre 3-4 zile pentru o garsoniera si 6-7 pentru schimbarea instalatiei electrice in apartamentele de 4 camere.

Nu uita: Cand discuti pretul cu electricianul sa ai grija ca acesta sa includa:

  • dezafectarea instalatiei electrice vechi

  • efectuarea santurilor pentru cablu electric

  • montare / fixare cabluri electrice

  • montare doze

  • montare panou electric

Evident, la final se va verifica si pune in functiune instalatia electrica. Un electrician profesionist va proba fiecare priza / lampa / intrerupator. Daca nu o face, asigura-te tu de asta :-)

Cum si cand trebuie refacuta instalatia electrica dintr-o locuinta

Locuiesti intr-o casa unde instalatia electrica necesita reparatii capitale, e veche iar peretii sunt fisurati sau ai probleme minore, dar dese cu instalatia electrica din casa? Apeleaza de urgenta la un profesionist.

Daca locuiesti intr-o casa mai veche de 30 de ani si instalatia electrica este la fel de veche, e cazul sa iei masuri. In acest caz, trebuie sa cauti o firma sau un electrician autorizat care ofera si asistenta tehnica la domiciliu, pentru siguranta ta si a familiei tale. Asta deoarece astfel de lucrari presupun interventia unui mester cu experienta, costuri substantiale si deranj mare, indiferent daca vechea instalatie electrica este montata prin pereti sau in pardoseala.

Refacerea intregii instalatii electrice dintr-o casa sau apartament poate fi o lucrare de durata si cu un grad de complexitate mai mare, decat in cazul unei interventii minore. Este o lucrare care implica experienta unui electrician profesionist.

Ce trebuie facut in cazul refacerii intregii instalatii electrice dintr-o locuinta?

In momentul in care va apucati de o astfel de lucrare, de unul singur, fara sa apelati la un electrician profesionist, trebuie sa cunoasteti in detaliu pozitia firelor electrice si cum a fost montat vechiul sistem al instalatiei electrice. Unele locuinte, de pe vremea comunista, pot avea reteaua de cabluri montata atat in pardoseala, cat si in pereti. De aceea este important sa stiti unde si cat trebuie spart, pentru a purcede la o asemenea lucrare. Un electrician profesionist va lamuri situatia imediat si va poate sfatui care este cea mai buna solutie de instalare a noilor trasee a cablurilor electrice pentru casa dumneavoastra: in pardoseala sau in pereti.

Racordarea la reteaua electrica pentru locuintele de bloc este realizata printr-o conexiune subterana, pe cand in cazul caselor, conexiunea este aeriana. Apoi trebuie luat in calcul ce materiale trebuie folosite pentru realizarea intregii lucrari:

- ce cabluri trebuie achizitionate si care sunt cele mai potrivite dimensiuni sau tipuri

- canalele de cabluri pentru conductor si prize de distributie - panouri si cutii specializate pentru montarea contorului si a distribuitorului

- tuburi din PVC pentru protejarea cablurilor, in cazul in care acestea sunt montate in interiorul peretilor

- chit, vopsea si alte materiale pentru finisajul final - suruburi si dibluri pentru prindere sau securizarea ansamblurilor

- tuburi tip copex - duze de ramificatie pentru separarea circuitelor

- prize, intrerupatoare si corpuri de iluminat, pozitionarea si fixarea lor si alte materiale izolatoare.

Panoul de distributie al casei ocupa un rol important in toata aceasta lucrare. La fel si contorul electric. Se poate opta pentru unul clasic, mecanic, ce foloseste o rotita sau un afisaj mecanic ori digital, care va afisa toate informatiile. Daca e nevoie sa fie schimbat cu unul nou, la cine trebuie apelat pentru acest lucru si care sunt costurile pentru astfel de interventii, toate acestea sunt detalii pe care un instalator autorizat le stapaneste cu exactitate si pentru care doar el are autoritatea necesara sa intervina.

Problemele uzuale, des intalnite la instalatiile electrice au rezolvare imediata, daca apelati la electrician-autorizat.com.ro.

In cazul in care va confruntati cu probleme la instalatia electrica, precum: pene dese de curent acasa sau la birou, prize sau intrerupatoare care nu functioneaza ori iesite din perete, defectiuni la tabloul de sigurante, scurtcircuite, va electrocutati des din cauza masinii de spalat sau a fierului de calcat, aparatele electrocasnice se intrerup deseori ori in cazul in care corpurile de iluminat palpaie o echipa de electricieni, ce ofera servicii non stop, se va deplasa in cel mai scurt timp si va remedia pe loc astfel de probleme.

Echipele de electricieni de la mesterul casei sunt non stop la dispozitia dumneavoastra, oferind asistenta tehnica si servicii profesionale. Executa non-stop in Chisinau lucrari si interventii la instalatiile electrice pentru persoane fizice, . Electricienii nostri nu fac rabat de la materiale de calitate si echipamente moderne, ce garanteaza calitatea fiecarei lucrari si ofera siguranta clientului.

O lucrare, oricat de complexa ar fi ea, un electrician cu experienta ii va face fata cu brio, ducand-o la bun sfarsit. Aboneaza-te si tu la un astfel de mester. 069955656


Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
În cele mai grele zile,zîmbetul tău va fi lumina celor dragi!
Electrical CHIȘINĂU este una dintre cele mai bune companii de instalații electrice din CHIȘINĂU.

Electrical CHIȘINĂU

bottom of page